Muela BW14 Bowie Pakkawood 140mm Nóż survivalowy

Symbol: 2098

BW-14 nóż ze stałą klingą, wykonany ze stali molibdenowo-wanadowej (MoVa). Doskonały nóż myśliwski, sprawdza się jako finka, podczas wypraw survivalowych lub poza miasto. Wytrzymały, bardzo ostry zniesie bez uszczerbku każde zadanie.

Dostępność: Dostępny od ręki
289.00
szt.
Zamówienie telefoniczne: 669097381 Zostaw telefon
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś!
Wysyłka w ciągu: natychmiast

BW-14 nóż ze stałą klingą, wykonany ze stali molibdenowo-wanadowej (MoVa). Doskonały nóż myśliwski, sprawdza się jako finka, podczas wypraw survivalowych lub poza miasto. Wytrzymały, bardzo ostry zniesie bez uszczerbku każde zadanie.

Finka (puukko) nieodzowny element wyposażenia każdego harcerza, skauta, chętnie używana przez turystów. Charakteryzuje się stałą klingą o długości około 135 mm oraz rękojeścią wykonaną z tworzywa sztucznego lub drewna, zwykle zakończoną jelcem. 

Głownia - o profilu Bowie, grubości 4.3 mm. Wykonana z utwardzanej w przedziale 57-58 HRC, wytrzymałej molibdenowo-wanadowej stali nierdzewnej X50CrMoV15. Klinga pokryta eliminującą odblaski nierefleksyjną powłoką Satin Finish (pół-mat). Szlif wklęsły (Hollow Grind), ostrze gładkie typu Plain. Mosiężny obustronny jelec u nasady głowni zabezpiecza przed ześlizgiwaniem się dłoni na ostrze, stanowi pewne podparcie dla kciuka.

Rękojeść - zakończona mosiężną głowicą. Profilowane okładziny z laminowanego drewna pakka w kolorze brązowym zapewniają pewny, bezpieczny chwyt.

Etui - brązowe ze skóry z tłoczonym logo firmy. Pochwa posiada mocowanie do pasa lub oporządzenia umożliwiające noszenie noża w pozycji pionowej.

Dane techniczne:

  • Numer produktu: BW-14
  • Rodzaj stali: X50CrMoV15
  • Długość głowni: 140 mm / 5.51"
  • Grubość głowni: 4.3 mm / 0.17"
  • Długość całkowita: 225 mm / 7.94"
  • Waga: 225 g / 7.94 oz
  • Rodzaj krawędzi tnącej: Plain
  • Typ głowni: Bowie
  • Rodzaj szlifu: Wklęsły
  • Materiał rękojeści: Drewno Pakka (Coral pakkawood)
  • Pochwa: Skórzana
Parametry:
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: