Brak towaru

Muela 722.1 Black ABS 420H Noż myśliwski 220mm

Symbol: 3177

7221 masywny nóż ze stałą klingą hiszpańskiej firmy Muela. Solidna klinga zniesie bez uszczerbku każdą pracę w każdych warunkach. Na wyprawy poza miasto, na biwak, sprawdzi się również jako nóż survivalowy, myśliwski, podczas prac domowych.

Dostępność: Na zamówienie
189.00
szt.
Zamówienie telefoniczne: 669097381 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: natychmiast

7221 masywny nóż ze stałą klingą hiszpańskiej firmy Muela. Solidna klinga zniesie bez uszczerbku każdą pracę w każdych warunkach. Na wyprawy poza miasto, na biwak, sprawdzi się również jako nóż survivalowy, myśliwski, podczas prac domowych.

Głownia - o profilu Bowie, grubości 3.5 mm pokryta eliminującą odblaski nierefleksyjną powłoką Satin Finish (pół-mat). Wykonana z utwardzanej w przedziale 54-58 HRC, odpornej na korozję stali nierdzewnej 420H o podwyższonej zawartości węgla i wysokiej udarowości. Ostrze gładkie typu Plain, wyprowadzone szlifem wklęsłym (Hollow grind) zapewnia dobre właściwości tnące. U nasady głowni jednostronny jelec w kolorze czarnym zabezpiecza przed ześlizgiwaniem się dłoni na ostrze. 

Rękojeść - moletowane okładziny z tworzywa sztucznego ABS w kolorze czarnym zakończone głowicą. Nóż dobrze leży w dłoni, nie ślizga się, można nim łatwo operować w każdych warunkach. Profilowania pod palce zapewniają pewny, bezpieczny chwyt również przy mokrych dłoniach.

Etui - wykonane ze skóry, w kolorze czarnym. Zapinane na zatrzask umożliwia bezpieczne przenoszenie noża. Brzegi pochwy przeszyto ozdobną nicią. Na froncie tłoczone logo producenta. Pochwa posiada mocowanie do pasa lub oporządzenia umożliwiające noszenie noża w pozycji pionowej.

Dane techniczne:

  • Numer produktu: 7221
  • Rodzaj stali: 420H
  • Długość głowni: 220 mm / 8.66"
  • Grubość głowni: 3.5 mm / 0.14"
  • Długość całkowita: 335 mm / 13.19"
  • Waga: 338 g / 11.92 oz
  • Ostrze: Plain
  • Typ głowni: Bowie
  • Rodzaj szlifu: Wklęsły
  • Rodzaj rękojeści: ABS
  • Pochwa: Skórzana
Parametry:
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: