Kategorie

Czekolada Scho-Ka-Kola mleczna z kofeiną

Symbol: 2531

Legendarna niemiecka czekolada energetyczna pilotów Luftwaffe. Zawiera naturalną kofeinę pochodzącą z kakao, kawy i orzeszków koli. Dodaje sił, poprawia koncentrację i ma świetny smak mlecznej czekolady. Scho-Ka-Kola zamknięta jest w metalowym pudełku o tradycyjnym wyglądzie z charakterystycznymi promieniami na wieczku. W opakowaniu znajduje się 16 kawałków czekolady o łącznej masie 100 gramów.

17.00
17/100 g
szt.
Opinie
brak ocen
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Dostępność Dostępny od ręki

Zamówienie telefoniczne: 669097381

Zostaw telefon

Legendarna niemiecka czekolada energetyczna pilotów Luftwaffe. Zawiera naturalną kofeinę pochodzącą z kakao, kawy i orzeszków koli. Dodaje sił, poprawia koncentrację i ma świetny smak mlecznej czekolady. Scho-Ka-Kola zamknięta jest w metalowym pudełku o tradycyjnym wyglądzie z charakterystycznymi promieniami na wieczku. W opakowaniu znajduje się 16 kawałków czekolady o łącznej masie 100 gramów.

Historia czekolady Scho-Ka-Kola sięga 1935 roku. Receptura została opracowana przez Theodora Hildebrand, założyciela firmy Hildebrand, Kakao- und Schokoladenfabrik GmbH. Scho-Ka-Kola zadebiutowała na rynku w czasie Olimpiady 1936 i pierwotnie była określana jako czekolada dla sportowców, jednak podczas II Wojny Światowej używali jej głównie żołnierze, w tym piloci Luftwaffe.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 2302 kJ / 553 kcal
  • Tłuszcz 34,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21,8 g
  • Węglowodany 50,7 g, w tym cukry 50,7 g
  • Błonnik 7,3 g
  • Białko 6,2 g
  • Sól 0,13 g

W 100 g czekolady znajduje się aż 200 mg kofeiny!

Produkt nie zalecany dla kobiet w ciąży i dzieci.

Dane techniczne

  • Smak: Mleczny
  • Kolor opakowania: Niebieskie
  • Główne składniki: Kakao (30%)kawa (2,6%)orzeszki kola (1,6%)
  • Skład: Cukier, miazga kakaowa, mleko w proszku (18%), masa kakaowa (min. 30%), kawa (2.6%), orzeszki kola (1.6 %), emulgatory: lecytyna, aromat. Może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych, migdałów, glutenu i soi